A+ A A-

Asbest

Wanneer u vastgoed in bezit heeft dat voor 1994 is gebouwd, dan is de kans zeer groot dat daarin asbest is verwerkt. Tot het verbod in 1993 was het immers heel normaal dat er asbest in de bouw werd gebruikt. Logisch ook want asbest is sterk, slijtvast, isolerend en bovendien goedkoop. Het is bijna een wondermateriaal.

Alleen wondermiddelen bestaan niet. Er mankeert altijd wel iets aan. En in het geval van asbest zijn dat natuurlijk de gezondheidsrisico’s. Kortom, bij (dagelijks) onderhoud, renovatie en sloop moet u als beheerder rekening houden met de aanwezigheid van asbest. U moet daar kennis over hebben, weten waar het zit, daar beleid op voeren, over communiceren naar uw huurders of gebruikers en uiteindelijk het asbest (laten) saneren. En daar moet u weer de juiste partijen voor contracteren.

Wat wij voor u doen
We beginnen met een Quick-scan. Doormiddel van gesprekken met het managementteam en medewerkers en het bestuderen van uw werkprocessen beoordelen wij waar uw organisatie staat en welke maatregelen nodig zijn om ‘asbestproof’ te worden. Op basis van deze Quick-scan stellen we een plan van aanpak vast en kunnen we de uitvoering daarvan begeleiden.

Lees meer over Asbest

Contact

TriaCon BV

Postadres:
Postbus 40064
8004 DB Zwolle

Bezoekadres Zwolle:
Dr. Spanjaardweg 8
8025 BT Zwolle

Bezoekadres Rosmalen:
Spoorstraat 1
5241 EG Rosmalen

Tel: 038-3338070 - 033-2461330