A+ A A-

EP-W (Energieprestatieadvisering bestaande woning)

TriaCon is BRL 9500 gecertificeerd
Doordat wij BRL 9500 zijn gecertificeerd mogen wij geldige energie-labels afgeven, om vervolgens officieel te registreren bij de Rijksoverheid (RVO). Het is erg belangrijk om het energielabel van uw bedrijfspand te laten opnemen door een BRL 9500 gecertificeerd bedrijf, wanneer u dit laat doen door een bedrijf dat niet gecertificeerd is zal het energielabel niet geldig zijn en zal u alsnog een boete kunnen ontvangen.

NTA 8800
Vanaf 1 januari 2021 is de nieuwe NTA 8800 (methode gebaseerd op de Europese CEN-normen) ingegaan. U als woningeigenaar bent verplicht om bij de oplevering, verkoop of verhuur van uw woning een definitief energielabel beschikbaar te stellen aan de nieuwe koper of verhuurder.

Energielabel
Een energielabel geeft aan hoe energiezuinig uw woning is en bepaald welke energiebesparende maatregelen mogelijk zijn. Dit geeft u een handelingsperspectief. Hiermee kan de woning verder worden verduurzaamd, energiekosten worden bespaard en het wooncomfort toenemen. De energie-letter wordt bepaald op basis van het fossiele energiegebruik, uitgedrukt in kilowattuur per vierkante mater per jaar (kWh/m2. Jr.).

Geldigheid energielabel
Een energielabel is 10 jaar geldig. De ‘geldig tot-datum staat vermeld op het label. Er is geen verplichting om geldige energie labels te vervangen als de bepalingsmethode verandert. Ook worden al geldige energie labels niet omgezet op het moment dat de bepalingsmethode verandert. Als op het moment van verhuur of verkoop de geldigheidsdatum van een energielabel is overschreden, dient er een nieuw energielabel te worden opgesteld.

Opstellen energielabel
Het uitvoeren van een EPA-W betreft het opnemen, uitwerken en opnieuw afmelden van de EPA-W onder de huidige regelgeving zoals beschreven in de NTA8800.
De inspectie vind plaats zowel aan de binnen- en buitenzijde van uw woning om de gegevens van de Cv-ketel, mechanische ventilatie en de energetische kwaliteit van de buitenschil van de woning in kaart te kunnen brengen.
De volgende parameters van de woningen worden opgenomen:
Exterieur:
• Type woning;
• Oriëntatie van de gevels;
• Type en hoeveelheid van dakconstructie;
• Materiaal en hoeveelheid gevelafwerking / gevelbeplating;
• Materiaal en hoeveelheid gevelopeningen (totaal hoeveelheid per gevelzijde);
• Aanwezigheid van kierdichting bij draaiende delen;
• Type glas in de diverse buitenkozijnen (totaal hoeveelheid per gevelzijde).
Interieur:
• Globale narekening van gebruiksoppervlakte per woning per bouwlaag (steekproefsgewijs of bij vermoeden van afwijking);
• Type vloer (materiaal, geïsoleerd / on-geïsoleerd – indien te achterhalen);
• Type verwarmingsinstallatie (vermogen en rendement);

Heeft u een EP-W label nodig van uw bezit of woning, neem dan contact op met ons via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 038-3338070. 

Voor onze certificering t.b.v. EP-W-B/D en/of EPA-U verwijzen wij u door naar de website van het SKG-IKOB, www.skgikob.nl 

 

Contact

TriaCon BV

Postadres:
Postbus 40064
8004 DB Zwolle

Bezoekadres Zwolle:
Dr. Spanjaardweg 8
8025 BT Zwolle

Bezoekadres Rosmalen:
Spoorstraat 1
5241 EG Rosmalen

Tel: 038-3338070 - 033-2461330