Home Onze Projecten EPA-W labeling

EPA-W labeling

Opdrachtgever:

diverse corporaties, o.a. De Alliantie, De Woonmensen, Woonbron

Diensten:

Duurzaamheid en Onderzoek

Locatie:

Enschede

Jaartal:

2022

Opstellen energielabel conform NTA8800

Vanaf 1 januari 2021 is de nieuwe NTA 8800 (methode gebaseerd op de Europese CEN-normen) ingegaan. Als woningeigenaar is men verplicht om bij de oplevering, verkoop of verhuur van een woning een definitief energielabel beschikbaar te stellen aan de nieuwe koper of verhuurder.

De uitdaging van de klant

Een energielabel is 10 jaar geldig. De ‘geldig tot’-datum staat vermeld op het label. Er is geen verplichting om een geldige energielabel te vervangen als de bepalingsmethode verandert. Wel dient er een nieuw energielabel te worden opgesteld als, op het moment van verhuur of verkoop, de geldigheidsdatum van een energielabel is overschreden.

Wat doen wij?

Doordat wij BRL 9500 zijn gecertificeerd mogen wij een geldige energielabel afgeven, om vervolgens officieel te registreren bij de Rijksoverheid (RVO). Het uitvoeren van een EPA-W betreft het opnemen, uitwerken en opnieuw afmelden van de EPA-W, onder de huidige regelgeving zoals beschreven in de NTA8800.

De inspectie vindt zowel aan de binnen- als buitenzijde van de woning plaats om de gegevens van de cv-ketel, mechanische ventilatie en de energetische kwaliteit van de buitenschil van de woning in kaart te kunnen brengen.

TriaCon mag een geldige energielabel afgeven.

Het resultaat

Minimaal zeven werkdagen nadat de inspectie heeft plaatsgevonden wordt het nieuwe energielabel aan de opdrachtgever verstrekt.

Deel deze pagina

Wilt u weten wat TriaCon
voor u kan betekenen?

Meer weten over dit project, bouwbegeiding of wat TriaCon nog meer voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op.