Home Onze Projecten Projectbegeleiding asbestsanering meterkasten woningen Leunenberg

Projectbegeleiding asbestsanering meterkasten woningen Leunenberg

Opdrachtgever:

De Woonplaats te Enschede

Diensten:

KVGM

Locatie:

Enschede

Jaartal:

2019

projectbegeleiding asbestsanering en herstelwerkzaamheden 384 woningen Leunenberg te Enschede (2019-2022)

Uit een door De Woonplaats uitgevoerd onderzoek in 2019-2020 bleek er asbest aanwezig te zijn in de meterkasten van de woningen gelegen aan het Leunenberg, waarna het besluit is genomen om het asbest te saneren en om bij alle woningen nieuwe meterkasten aan te brengen.

De uitdaging van de klant

Het saneren van het aanwezige asbest en het vernieuwen van de meterkast met zo min mogelijk overlast voor de bewoners, om zo de bewoners een veilige woon- en leefomgeving te bieden.

Wat hebben wij gedaan?

TriaCon is vanaf 2019 betrokken bij dit project. In 2019 hebben wij de saneringswerkzaamheden ingekocht en de uitvoering begeleid. Tevens is ook advies gegeven over het communicatieproces richting bewoners. In 2020 is er een pilot uitgevoerd met betrekking tot de asbestsanering. De Woonplaats heeft dit laten uitvoeren om ervaringen omtrent het proces op te doen.

In 2021 is TriaCon gestart met het project, waarbij alle meterkasten gesaneerd en vernieuwd zijn, waarna ze aan de huidige veiligheidseisen voldoen. TriaCon heeft dit proces volledig begeleid, waaronder inkoop en selectie van uitvoerende partijen, projectvoorbereiding, bewonerscommunicatie, begeleiding en toezicht op de uitvoering, oplevering en dossiervorming.

In mei 2021 is met de saneringswerkzaamheden binnen het project gestart en juli 2022 heeft is het project opgeleverd.

TriaCon heeft dit proces volledig begeleid

Het resultaat

In alle 384 woningen, verdeeld over 5 woongebouwen, is het asbest uit de meterkas gesaneerd en is er een nieuwe meterkast geplaats.

Deel deze pagina