A+ A A-

Asbest Vorige

Asbestsanering 277 woningen

Dit grootschalige saneringsproject in Rijssen is gefaseerd uitgevoerd in 3 fases, waarbij in 277 woningen het asbest is gesaneerd. Het betrof met name badkamerplafonds in risicoklasse 3. 

Aangezien de asbestsanering grote impact heeft gehad op de bewoners, is grote aandacht besteed om ze te begeleiden en te ontzorgen. Het merendeel van de bewoners is op leeftijd en was niet in staat voorbereidende werkzaamheden uit te voeren of hadden speciale behoefte. Om onrust te voorkomen zijn de werkzaamheden door de woonconsulent van Viverion en saneerder met de bewoners doorgesproken.

Tijdens de voorbereiding is besloten om ook alle zachtboardplafonds in de woningen te verwijderen. De werkzaamheden hebben per woning 3,5 dag geduurd, waarbij 1,5 dag is besteed aan het verwijderen van het asbest en de overige dagen aan het aanbrengen van nieuwe plafonds op de bovenverdiepingen.

Gedurende het traject hebben TriaCon en Viverion veel tijd gestoken in de communicatie naar de bewoners, de gemeente en de uitvoerende partijen. Zo konden onverwachte zaken snel worden ondervangen.

 

Opdrachtgever: Viverion
BVO: 277 woningen
Geleverde diensten: Schouw, aanbesteding inventarisatie, aanbesteding sanering, aanbesteding bouwkundig herstel, directievoering, toezicht, bewonersbegeleiding, bewonerscommunicatie opstellen en opvangen van asbestcalamiteiten
Start project: Januari 2013
Einde project: Januari 2014
Status: Opgeleverd

Contact

TriaCon BV

Postadres:
Postbus 40064
8004 DB Zwolle

Bezoekadres Zwolle:
Dr. Spanjaardweg 8
8025 BT Zwolle

Bezoekadres Rosmalen:
Spoorstraat 1
5241 EG Rosmalen

Tel: 038-3338070 - 033-2461330