Home Integrale veiligheid Gezondheid

Gezondheid

Begeleiding verwijdering “open verbrandingstoestellen”

Open-verbrandingstoestellen in Nederlandse woningen, zoals geisers, haarden, kachels en oudere type cv-ketels, vormen een gezondheidsrisico. Bij niet goed functioneren van die toestellen kan CO (koolmonoxide) vrijkomen. Bij de zogenaamde “open systemen” kan dit ook in de woning terechtkomen. Dit risico neemt toe wanneer de ventilatie niet goed functioneert of onvoldoende is. Het overheidsbeleid is erop gericht dat open-verbrandingstoestellen, op basis van vrijwilligheid, worden vervangen door veiligere gesloten toestellen. Veel corporaties hebben inmiddels besloten om deze onveilige situaties weg te nemen.

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders op te hangen. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwhuizen, maar de regelgeving geldt nu ook voor bestaande bouw.

Wij kunnen een groot deel van de werkzaamheden uit handen nemen. Dit verzorgen wij inmiddels binnen een aantal grote projecten. Wij verzorgen de planning voor de uitvoering, de huurderscommunicatie zoals brochures, informatiebrieven, of één-op-één gesprekken zodat een realistisch verwachtingspatroon ontstaat over de duur van de werkzaamheden en de mate van ongemak. Ook wanneer er juridisch verschil van mening is, brengen wij onze kennis en ervaring in.

Begeleiding uitvoering plaatsing rookmelders

Vanaf 1 juli 2022 is het verplicht om in iedere woning in Nederland rookmelders aangebracht te hebben. Deze verplichting bestaat al langer voor nieuwbouwwoningen maar de regelgeving geld nu ook voor bestaande bouw.

TriaCon kan voor woningbeheerders een groot deel van de werkzaamheden uit handen nemen. Wij verzorgen dit voor onze opdrachtgevers in een projectmatige aanpak. Hiervoor verzorgen wij de planning, uitvoering, huurderscommunicatie (brochures, informatiebrieven of persoonlijke gesprekken) zodat er een realistisch verwachtingspatroon ontstaat over de duur van de werkzaamheden en impact van de werkzaamheden. Ook wanneer er juridisch een verschil van mening ontstaat dan brengen wij onze kennis en ervaring in.

Opdrachtgevers

Wij werken onder andere voor de onderstaande opdrachtgevers. Een volledig overzicht van onze opdrachtgevers is hier te bekijken.

Informatie aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op. Wij nemen doorgaans binnen 2 werkdagen contact met jou op.