Home Integrale veiligheid Chroom-6

Chroom-6

Weet u dat u tijdens onderhouds- en renovatiewerkzaamheden met chroom-6 in aanraking kunt komen? Het is belangrijk om te weten dat deze stof zeer kankerverwekkend is. Volgens het Arbobesluit moet u in de uitvoeringsfase voor alle arbeidsomstandigheden als opdrachtgever voldoen aan artikel 2.26 t/m 2.28, ook bij onderhoudswerkzaamheden binnen uw projecten waar chroom-6 verbindingen kunnen vrijkomen.

Wat zegt de wet over chroom-6?

Als werkgever brengen deze werkzaamheden extra verplichtingen met zich mee volgens artikel 4.13 t/m 4.21. Hieronder vallen onder andere:

 • Het opstellen van een RI&E (Risico-Inventarisatie en -Evaluatie) met betrekking tot de specifieke gevaren.
 • Het verstrekken van duidelijke voorlichting aan betrokkenen.
 • Het nemen van beheersmaatregelen om de blootstelling aan chroom-6 te verminderen of zelfs te voorkomen.
 • Het verwijderen van chroomhoudend afval onder specifieke condities en het op de juiste manier afvoeren ervan.

TriaCon: Dé specialist in chroom-6

Bij TriaCon begrijpen we de complexiteit van chroom-6 vraagstukken. Daarom bieden wij diverse diensten aan om u te ondersteunen:

 • Wij geven advies en denken met u mee in het vinden van passende oplossingen.
 • Wij verzorgen opleidingen en trainingen om kennis te vergroten.
 • Wij helpen u bij het opstellen en implementeren van beleid omtrent chroom-6.
 • Wij kunnen een effectieve beheersstructuur voor u opzetten.
 • Wij voeren kwaliteitsaudits uit om uw processen te optimaliseren.
 • Wij assisteren bij het selecteren van partners voor onderzoeken en saneringen.

Chroom-6 en veilig werken

“Samen werken aan een veilige werkomgeving.”

De kennis over chroom-6 groeit voortdurend en er zijn recentelijk ontwikkelingen geweest op het gebied van wet- en regelgeving. De grenswaarden voor werkzaamheden zijn bijvoorbeeld recentelijk verlaagd. Om passende maatregelen te kunnen nemen, zijn nauwkeurige metingen van essentieel belang. TriaCon voorziet u graag van advies op dit gebied.

Chroom-6 in gebouwen: Van risico’s signaleren tot preventie

Chroom-6 is een veelvoorkomende stof in verf en coatings, die vaak gebruikt wordt om metaal te beschermen tegen roest. Echter, chroom-6 kan aanzienlijke gezondheidsrisico’s met zich meebrengen wanneer het wordt ingeademd of ingenomen. Vooral bij het schuren of bewerken van oude verflagen waar chroom-6 aanwezig is. Niet alleen industriële omgevingen, maar ook woningen en andere vastgoedobjecten kunnen chroom-6 bevatten. Bijvoorbeeld oudere verflagen op kozijnen, deuren, balustrades, bruggen en lantaarnpalen. Het is daarom essentieel om bij onderhoudswerkzaamheden in woningen, gebouwen en vastgoedobjecten alert te zijn op de aanwezigheid van chroom-6 en passende maatregelen te nemen om blootstelling te voorkomen.

Bij TriaCon begrijpen de complexiteit rondom chroom-6 en bieden we voor iedere vraag een passende oplossing. Zo zorgen we samen voor een veilige werkomgeving voor iedereen.

Advies nodig over Chroom-6?

Leo Knikhuis, onze adviseur chroom-6, gaat graag met u in gesprek!
M.06-19015111 of lknikhuis@triacon.nl

Chroom-6: Voor ieder vraagstuk een oplossing op maat

 • Chroom-6 inspectie: Grondige inspecties om de aanwezigheid van chroom-6 in uw gebouw te identificeren en kwantificeren.
 • Risicoanalyse en advies: Gedetailleerde risicoanalyses en gepersonaliseerd advies om veiligheidsmaatregelen te implementeren.
 • Beheersmaatregelen: Implementatie van effectieve beheersmaatregelen om blootstelling aan chroom-6 te minimaliseren.
 • Opleiding en bewustwording: Trainingen aan medewerkers om hen bewust te maken van de gevaren van chroom-6 en hen te voorzien van de juiste kennis en vaardigheden.

Opdrachtgevers

Wij werken onder andere voor de onderstaande opdrachtgevers. Een volledig overzicht van onze opdrachtgevers is hier te bekijken.

Informatie aanvragen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact op. Wij nemen doorgaans binnen 2 werkdagen contact met u op.