Home Integrale veiligheid DIVV: Data op orde door slimmer (samen)werken

DIVV: Data op orde door slimmer (samen)werken

Veiligheid is van groot belang bij het beheer en onderhoud van vastgoed. Organisaties worden steeds meer geconfronteerd met uitdagingen zoals asbest, brandveiligheid, constructieve veiligheid en legionella, om er maar een paar te noemen. Het verkrijgen en beheren van alle benodigde informatie, zoals rapportages, certificaten en bewijslast, vormt een enorme uitdaging. Maar waar sla je al deze informatie op? In samenwerking met woningcorporaties heeft TriaCon en Into the Source, het platform DIVV ontwikkeld. DIVV staat voor Digitale Informatie voor Vastgoed Veiligheid. Met DIVV kunnen alle veiligheidsinformatie en -documenten op een integrale manier worden benaderd, zowel op kantoor als op locatie.

Eenvoudige toegang via QR-codes

Hoe werkt het? Via een eenvoudige scan van een QR-code opent zich een wereld aan relevante informatie. Of het nu gaat om een huurder die toegang wil tot relevante informatie of de brandweer die inzicht nodig heeft in brandveiligheidsinformatie, zoals logboeken, productcertificaten en onderhoudsinformatie van brandmeldinstallaties. Met één scan kunnen zij snel toegang krijgen tot de benodigde gegevens.

Veiligheid en asbestbeheer

DIVV maakt het beheer van fysieke asbestmeterkastkaarten overbodig. Door de koppeling van asbestmeterkastkaarten met het primaire systeem en/of het LAVS (Landelijk Asbestvolgsysteem) is altijd duidelijk welk asbest aanwezig is in een gebouw en waar het zich bevindt. Dit zorgt ervoor dat huurders weten welke klussen zij veilig kunnen uitvoeren en dat onderhoudspartners veilig hun werk kunnen doen. Bovendien worden er rapportages verstrekt aan vakmensen die de werkzaamheden uitvoeren, zodat zij goed geïnformeerd zijn. Ook de medewerkers van de woningcorporaties zelf kunnen gemakkelijk bij de gegevens.

Flexibiliteit en uitbreidbaarheid

DIVV biedt de mogelijkheid om extra modules toe te voegen aan het platform. Momenteel omvat DIVV drie modules: algemene informatie, asbest en brandveiligheid. In de toekomst zullen er modules worden toegevoegd voor onder andere constructieve veiligheid en loden leidingen. Hierdoor blijft DIVV altijd up-to-date en afgestemd op de behoeften van de gebruikers.

Integratie met diverse systemen

DIVV kan eenvoudig worden gekoppeld aan diverse systemen, zoals het LAVS of het primaire systeem van de woningcorporatie zelf. Hierdoor fungeert DIVV als het integrale platform voor alle veiligheidsdossiers. Het biedt inzicht in veiligheidsdata en maakt databeheer een stuk eenvoudiger. Met DIVV hebben vastgoedorganisaties een krachtige tool in handen om veiligheidsinformatie op een gestructureerde en toegankelijke manier te beheren. Door de integratie van QR-codes, flexibele modules en systeemkoppelingen biedt DIVV een alles-in-één oplossing voor veiligheidsmanagement. Met DIVV kunnen vastgoedorganisaties zorg dragen voor de veiligheid van hun gebouwen en een efficiëntere manier van werken realiseren.

Op zoek naar meer informatie? Kijk op www.divvonline.nl